gulasz wieprzowy z marchewką i papryką

4.51 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

propozycja na obiad, gulasz wieprzowy z dużą ilością czerwonej papryki ,podany z kaszą lub ryżem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • karkówka wieprzowa do 1 kg
    cebula biała 3 sztuki
    papryka czerwona 2 sztuki
    marchew 2 sztuki
    ziele angielskie 3 szt
    liść laurowy 3 sztuki
    rozmaryn suszony 1 łyżeczka
    papryka słodka mielona 1 łyżka
    OLEJ RZEPAKOWY
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Gulasz wieprzowy z marchewką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchew obrać i pokroić na plastry.mięso pokroić na kawałki, w miseczce wymieszać paprykę mieloną ,rozmaryn, dodać listek i ziele, dodać mięso i całość wymieszać ,odstawić na godzinę ,po tym czasie podsmaż mięso na oleju ,dodaj cebulę pokrojoną , paprykę pokroić w paski dodać do mięsa ,dolać wodę i dusić pod przykryciem ,do momentu aż mięso będzie miękkie,zagęść mąką i dopraw, podawaj na ciepło np. z ryżem lub kaszą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Marchewka Olej Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować