Gulasz z indyka z kurkumą i mielonymi migdałami

4.25 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz z piersi indyka z dodatkiem mielonych migdałów, przyprawiony kurkumą i odrobinką harissy, to doskonały pomysł na niedzielny czy świąteczny obiad.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g fileta z indyka
    3-4 łyżki mielonych migdałów
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka kurkumy
    mała szczypta przyprawy harissa
    sól
    do posypania:
    3-4 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
    posiekana zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Gulasz Dania z indyka

Gulasz z indyka z kurkumą i mielonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet płuczemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy lekko mięso, dodajemy przyprawy, wlewamy dwie szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 25 minut. Dodajemy migdały, mieszamy, jeszcze chwilkę dusimy. Podajemy z kaszą lub ryżem. Każdą porcję posypujemy pokrojoną papryką i posiekaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Migdały Kurkuma Harissa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować