Gulasz z piersi indyka z dodatkiem mielonych migdałów, przyprawiony kurkumą i odrobinką harissy, to doskonały pomysł na niedzielny czy świąteczny obiad.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
700 g fileta z indyka
3-4 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki oleju
1 łyżeczka kurkumy
mała szczypta przyprawy harissa
sól
do posypania:
3-4 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
posiekana zielona pietruszka
Gulasz z indyka z kurkumą i mielonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet płuczemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy lekko mięso, dodajemy przyprawy, wlewamy dwie szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 25 minut. Dodajemy migdały, mieszamy, jeszcze chwilkę dusimy. Podajemy z kaszą lub ryżem. Każdą porcję posypujemy pokrojoną papryką i posiekaną zieloną pietruszką.
Komentarze