Gulasz z kopytkami

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Proste danie nie wymagające dużego obycia w kuchni.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:
    -pół fileta z kurczaka
    -250g łopatki wieprzowej
    -1 czerwona papryka
    -2 średnie cebule
    -cukinia
    -koncentrat pomidorowy
    -olej, przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Gulasz z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojone składniki 1. Wszystkie składniki kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki.
  • 2. Mięso solimy i doprawiamy, następnie podsmażamy kilka minut na oleju. Dodajemy nieco wody i dusimy około 10 minut.
  • Duszące się składniki gulaszu 3. Dodajemy pozostałe składniki. Całość dusimy kilkanaście minut. Dolewamy wody, przyprawiamy do smaku oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Pozostawiamy na małym ogniu na około 30 minut.
  • gotowy gulasz 4. Gotowy gulasz można zagęścić mąką. Podajemy z ugotowanymi kopytkami. Smacznego :)

Porady

Polecam dodać posiekany czosnek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować