Gulasz z cukinii

4.5 (161 ocen)

Fantastyczne danie z sezonowymi warzywami, nadaje się na obiad jak i na kolację.

Składniki:

  • 1.5 kg cukinii
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 duża cebula
    1/2 kg pomidorów
    1/2 kg cienkiej kiełbasy
    1 ząbek czosnku
    1/2 szklanki pikantnego keczupu
    3 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
    1 szczypta chili
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Gulasz z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz z cukinii 1. Kiełbasę pokroić w plasterki i razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażyć na 1 łyżce oleju
  • gulasz z cukinii 2. Cukinię obrać i pokroić w większą kostkę, paprykę i pomidory bez skórki też pokroić w podobną kostkę.
    Większym garnku podgrzać pozostały olej i dodać do niego cukinię oraz paprykę, posypać delikatnie solą, szczyptą cukru oraz pieprzem ja używam ziołowego i delikatnie podsmażyć, następnie dolać 3/4 szklanki wody i dołożyć pomidory, podsmażoną kiełbasę oraz bazylię, całość dusić kilka minut do zmięknięcia cukinii, ale trzeba uważać, aby się nie rozpadła.
  • gulasz z cukinii 3. Na koniec gotowania do garnka dodać keczup, posiekany drobno czosnek oraz chili, trzymać na gazie jeszcze 2-3 min.
    Podawać gorące, przed podaniem potrawę spróbować i ewentualnie doprawić ja lubię jak wyraźnie czuć w niej ostrość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować