Gulasz z boczniaków i cukinii

4.46 (197 ocen)

  • 30 min

Jest to gulasz z boczniaków i cukinii, gzie smak podkręciłam suszonymi pomidorami. Gęstości nadaje mu mieszanka zdrowych pestek i orzechów. Danie zdrowe, bezglutenowe i bardzo szybkie do wykonania.

  • 30 min

Składniki:

  • • 500 g boczniaków
    • 1 cebula
    • 1 cukinia
    • kilka pomidorów suszonych
    • sól, pieprz do smaku, zioła prowansalskie
    • natka pietruszki
    • 4 łyżki oliwy
    • po 1 łyżeczce siemienia lnianego i pestek dyni
    • kilka orzechów laskowych i migdałów
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z boczniaków i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone pomidory suszone i boczniaki w paski.
    • Doprawić przyprawami i poddusić przez ok. 5 minut.
    • Dodać cukinię pokrojoną w ćwiartki i dusić jeszcze przez 10 minut.
    • Siemię lniane, pestki dyni orzechy i migdały zmiksować - u mnie w młynku do kawy.
    • Wymieszać tę mieszankę z gulaszem. posypać natką pietruszki.

Porady

Podawać gulasz z kaszą, u mnie z gryczaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować