Musztarda z cukinii

4.25 (181 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tym razem nie ketchup, a musztarda :) Cukinii pełno, więc trzeba przerabiać. Ciekawe połączenie smakowe

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 kg cukinii
    - 6 ząbków czosnku
    - 2-3 cebule
    - 3 łyżki soli
    - 4 łyżki cukru
    - 4 łyżki sosu sojowego
    - 1/3 szkl octu
    - 200g musztardy rosyjskiej
    - 200g musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

4.25 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Musztarda z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie zetrzeć na tarce, posolić 2 łyżkami soli i odstawić na ok. 6h. Cebulę podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek, znowu podsmażyć i dodać odciśniętą cukinię. Gotować aż cukinia będzie miękka, zdjąć z gazu i zblendować na gładką masę. Dodać przyprawy i zagotować. Dodać musztardę i przekładać do słoiczków. Pasteryzować 10min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować