Gulasz wieprzowy z warzywami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.
Paprykę i cukinię oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę,ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki i także pokroić w kostkę.
2.W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej i zeszklić posiekaną drobno cebulę,dodać obrany i rozgnieciony czosnek i jeszcze przez chwilkę smażyć,dodać mięso i obsmażyć by pory mięsa się zamknęły,następnie dorzucić cukinię ,marchewkę , ziemniaki,paprykę oraz przecier pomidorowy i wlać dwie szklanki wrzątku i dusić przez około 20 minut,następnie dodać pomidory i pokrojoną kiełbasę i dusić kolejne 20 minut,kiedy mięso i warzywa będą miękkie doprawić do smaku przyprawami i dodać natkę pietruszki.
Komentarze