Gulasz wieprzowy z papryką

5 (195 ocen)

Gulasz zyskuje na smaku gdy dodamy do niego paprykę czerwoną.

Składniki:

  • 1 kilogram łopatki wieprzowej

    1 cebula

    2 papryki

    Sól,pieprz

    Vegeta

    Słodka i ostra papryka

    Mąka pszenna

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę wielkości 2x2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej,dodajemy mięso i smażymy na rumiany kolor,przekładamy do garnka,zalewamy wodą w takiej ilości aby pokryła mięso i gotujemy do miękkości mięsa na małym ogniu.Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski,przesmażamy na patelni i dodajemy pod koniec gotowania i gotujemy jeszcze prze 15 minut.Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.Doprawiamy do smaku solą,pierzem,słodka i ostrą papryką.

Porady

Gulasz możemy podać z plackami ziemniaczanymi i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować