Gulasz wieprzowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób

Pikantne danie jednogarnkowe z kruchym mięskiem z szynki, z dodatkiem marchewki, białej kiełbasy i pieczarek smakuje naprawdę wybornie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g gulaszu wieprzowego z szynki
    1 cebula
    250 g marchewki
    280 g ziemniaków
    250 g małych pieczarek
    100g białej kiełbasy
    2 liście laurowe
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki passaty pomidorowej
    20 g masła
    20 g mąki
    olej
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa gulaszowa

Gulasz wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, marchewkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
    Pieczarki umyć, pokroić na połówki, lub ćwiartki, jeśli są większe.
    Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na oleju.
    Do garnka ze zrumienionym mięsem dorzucić ziemniaki, marchewkę, pieczarki, cebulę i pokrojoną w kostkę białą kiełbasę. Podsmażyć wszystko.
    Przyprawić solą, cukrem, pieprzem i mieloną papryką. Dodać liście laurowe,
    wlać 3 szklanki wody, dodać przecier i passattę pomidorową.
    Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok 60 minut do momentu, aż mięso będzie miękkie.
    Masło roztopić, dodać mąkę, rozpuścić i dodać do gulaszu.
    Gotowy gulasz posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gulaszowe Ziemniaki Marchewka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować