Gulasz warzywny w sosie orzechowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obłędne połączenie warzyw i sosu na bazie masła orzechowego :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
    2 marchewki
    1 mały kalafior
    1/2 kg ziemniaków
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    40 g masła orzechowego
    40 g pasty tahini
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    sos chili
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz warzywny w sosie orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu spryskanym oliwą. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarze o grubym oczku, dodać do cebuli i podsmażyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do rondla i całość chwilę podsmażyć, a następnie podlać woda, około 1,5 szklanki. Z fasolki odciąć końcówki i pokroić a mniejsze kawałki, dodać do pozostałych składników, posypać przyprawami i dusić pod przykryciem około 10 minut. Kalafiora podzielić na małe różyczki, łodygę i liście również pokroić i dodać do rondla. Mało orzechowe wymieszać z pastą sezamową i około 3/4 szklanki wody, dodać do warzyw, wymieszać i dusić całość do miękkości wszystkich składników. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować