Gulasz warzywny

  • wyświetlono: 3600 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Gulasz kojarzy się przede wszystkim z dużą ilością wieprzowego/wołowego mięsa. Tym razem przedstawiam go w wersji wegetariańskiej.

monika016

Składniki

2 duże cebule
2 cukinie
4 czerwone papryki
seler naciowy
4 marchewki
1/2 główki kapusty
2 łyżki koncentratu pomidorowego
olej
sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz warzywny

  • 1. Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cukinię kroimy w dość grube półplastry, marchewkę w plastry, paprykę w kostkę, seler naciowy i kapustę siekamy.
  • 3. Wszystkie warzywa dorzucamy do cebuli, podsmażamy przez około 15 minut.
  • 4. Całość dusimy przez około 40 minut, do miękkości warzyw, co jakiś czas podlewając wodą.
  • 5. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę. Podajemy z kaszą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakigulaszwegetarianizm

Komentarze

Podobne przepisy

Warzywny gulasz na mleku

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywny gulasz na mleku

Gulasz wgetariański pełen warzyw,...

Dodane przez: aspagnito

Gulasz Warzywny ala'Elineczka

Pyszny gulasz warzywny z FIXem...

Gulasz warzywny

Dodane przez: RedakcjaPP

Gulasz warzywny

Studiuję reklamę i marketing medialny,...

Dodane przez: selerka

Gulasz warzywny

szybka potrawa z wykorzystaniem...

Gulasz drobiowo-warzywny

Dodane przez: 2milutka

Gulasz drobiowo-warzywny

Pełnia lata, na straganach lub...

Gulasz warzywny z jesiennych warzyw

Dodane przez: JustKuchcik

Gulasz warzywny z jesiennych warzyw

Pożywny gulasz warzywny z jesiennych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE