Gulasz warzywny

4.5 (156 ocen)

Gulasz kojarzy się przede wszystkim z dużą ilością wieprzowego/wołowego mięsa. Tym razem przedstawiam go w wersji wegetariańskiej.

Składniki:

  • 2 duże cebule
    2 cukinie
    4 czerwone papryki
    seler naciowy
    4 marchewki
    1/2 główki kapusty
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej
    sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cukinię kroimy w dość grube półplastry, marchewkę w plastry, paprykę w kostkę, seler naciowy i kapustę siekamy.
  • 3. Wszystkie warzywa dorzucamy do cebuli, podsmażamy przez około 15 minut.
  • 4. Całość dusimy przez około 40 minut, do miękkości warzyw, co jakiś czas podlewając wodą.
  • 5. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę. Podajemy z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować