Gulasz paprykowy pikantny

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki, łatwy i smaczny gulasz paprykowy, nam najlepiej smakuje z makaronem, ale też i z ziemniakami, kaszą pęczak.........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab 20 dag,
    bekon 20 dag,
    olej 8 łyżek,
    cebula i sztuka,
    ząbki czosnku 5 sztuk,
    papryka kolorowa 8 sztuk średnie,
    papryczka ostra 1 sztuka średnia,
    kucharek 1 łyżka,
    pomidory bardzo dojrzałe 8 sztuk lub sok pomidorowy 1/2 litra,
    sól 2 łyżeczki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    makaron jaki się lubi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz paprykowy pikantny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz paprykowy 1. Schab, bekon pokroić w kostkę i na oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i podsmażać z 3 minuty.
  • Gulasz paprykowy 2. Wsypać drobno pokrojone papryki, kucharka, wymieszać i podsmażać z 3 minuty.
  • Gulasz paprykowy 3. Wsypać pokrojoną drobno z pestkami papryczkę ostrą, podsmażać z 3 minuty (na koniec 1 szklankę gulaszu odłożyć i będzie na później do młodej kapusty).
  • Gulasz paprykowy 4. Wlać zmiksowane pomidory (lub sok pomidorowy), wymieszać i gotować z 10 minut pod przykryciem.
  • Gulasz paprykowy 5. Na koniec dodać sól, pieprz ziołowy, wymieszać z i zdjąć z ognia.

    Ugotować makaron jaki się lubi i podać z gulaszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować