Gulasz cygański

4.48 (184 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego gulaszu węgierskiego

Składniki:

  • 500 g łopatki

    3 łyżki musztardy chrzanowej

    1 czerwona papryka

    1 zielona papryka

    1 żółta papryka

    puszka kukurydzy konserwowej

    100 g pieczarek marynowanych

    3 łyżeczki przecieru pomidorowego

    2 szklanki wody

    sól , pieprz

    3 łyżeczki słodkiej papryki

    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę pokroić w kostkę , oprószyć solą i pieprzem , natrzeć musztardą .

    Na patelni rozgrzać smalec i smażyć mięso na rumiano .

    Mięso zalać 2 szklankiami wody , dodać przecier pomidorowy i dusić pod przykryciem ok. 45 minut .

    Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę , odsączoną kukurydzę i pokrojone na połówki pieczarki .

    Doprawić solą , pieprzem i słodką papryką .

    Dusić do miękkości wszystkich składników .

    Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować