Grzyby w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić. Gdy są duże pokroić na mniejsze kawałki. Opłukać wodą i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować 45 minut na średnim ogniu. Po tym czasie odcedzić i ponownie przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 45 minut na średnim ogniu. Odcedzić. Cebule obrać i pokroić w piórka. Do garnka przelać wodę i ocet. Dodać do nich cukier i sól. Zagotować. Do gotującej zalewy przełożyć grzyby i cebule. Gotować razem na średnim ogniu 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Do każdego słoiczka nałożyć gorczycę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Do tak przygotowanych słoików nakładać grzyby wraz z zalewą. Zakręcić. Pasteryzować 10 - 15 minut.
Komentarze