grzyby w occie

4.5 (159 ocen)

ulubione mojego męża

Składniki:

  • 10 ziaren pieprzu
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    4,5 łyżki cukru
    1,5 szkl. octu
    6 szkl. wody
    2 małe cebule
    1 czubata łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzyby w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, pokroić lub wybierać mniejsze i kłaść kapelusze w całości, następnie opłukać i zagotować w dobrze osolonej wodzie. Gotować ok 15-20 min., odsączyć, włożyć do słoiczków. Zalewę zagotować i gotować parę minut na małym ogniu (cebulkę drobno pokroić i gotować w zalewie). Następnie zalać grzybki w słoikach i pasteryzować 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować