Grzyby leśne z papryką i cebulą w keczupie

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Grzyby, papryka, cebulka i smakowita zalewa z dodatkiem keczupu-to wspaniały dodatek do mięs, czy kanapek z wędliną. Można je przygotować i włożyć do słoików, gdzie po pasteryzacji mogą stać całą zimę, bądź podać już na drugi dzień.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. obgotowanych grzybów leśnych
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    2 cebule
    1 szklanka keczupu
    1/2 szklanki octu 10%
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka soli
    3 szczypty pieprzu
    słoiki
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Grzyby leśne z papryką i cebulą w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby leśne z papryką i cebulą w keczupie 1. Paprykę pozbawiam gniazd nasiennych, kroję w paseczki, cebulę obieram, kroję w pół plasterki. Keczup, ocet, cukier, sól i pieprz doprowadzam do zagotowania, dodaje grzyby -jeśli są duże kroję na cząstki, paprykę i cebulę, mieszam, doprowadzam do zagotowania i mieszając gotuję 10 minut. Na szybkie spożycie zostawiam salaterkę, resztę nakładam do słoików o pojemności ok. 300 ml. , zakręcam, pasteryzuję ok. 10 minut, wystawiam do góry dnem, pozostawiam do wystudzenia, wynoszę do spiżarki.

Porady

Grzyby leśne-u mnie borowiki obgotowuje ok. 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Papryka Zalewa Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować