GRZYBOWE USZKA NA WIGILIĘ

5 (144 ocen)

Nie wyobrażam sobię wigilii bez uszek grzybowych i barszczu

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO ;
    0,5 kg mąki
    1,5 szklanki mocno ciepłej wody
    Sól
    2 łyżki oliwy
    SKŁADNIKI NA FARSZ ;
    2 szklanki suszonych prawdziwków i podgrzybków
    2 cebule
    Oliwa
    Vegeta
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grzybowe uszka na wigilię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do uszek 1. WYKONANIE ;
    Grzybki namaczam na noc rano w tej samej wodzie gotuję około 30 minut . Cebulkę obieram i bardzo drobniutko siekam , grzybki po ugotowaniu odcedzam nawet wyciskam nadmiar wody w rękach na nie wielkiej ilości oliwie smażę cebulkę razem z grzybkami zdejmuję z gazu i studzę
    Z mąki , wody soli i oleju zagniatamy ciasto i odstawiamy by odpoczęło. Robimy małe kuleczki które rozpłaszczam w ręku wkładam gotowy farsz i zlepiam malutkie pierożki następnie zlepiam rogi na palcu wskazującym i pozostaje mała dziurka . Tak przygotowane gotuję i są gotowe uszka do wigilijnego barszczu .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować