Grubo mielone kotlety w podwójnej panierce z serem

2.5 (2 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mielone wykonane inaczej, są dużo pulchniejsze i naprawdę smaczniejsze.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 14 sztuk
    90 dag mięsa z łopatki
    2 jajka
    1 duża cebula
    2 kajzerki
    Sól, pieprz do smaku
    Panierka
    Bułka tarta
    Mąka, 1 jajko
    Olej do smażenia
    10 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grubo mielone kotlety w podwójnej panierce z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso zmielić na grubym sitku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Do miski przełożyć mięso, cebulę, 2 jajka, sól, pieprz do smaku. Wyrobić na gładką masę, uformować kotlety. Obtoczyć w mące, potem w rozkłóconym 1 jajku, następnie w bułce tartej. Olej rozgrzać, smażyć kotlety na rumiany kolor z dwóch stron. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym ułożyć gruby plaster sera, wstawić do gorącego piekarnika na 5 minut aż ser się rozpuści. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Porady

1.do panierki z bułki można dodać 2-3 łyżki żółtego sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować