Filety z kurczaka w podwójnej panierce

  • wyświetlono: 1027 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dzięki tej metodzie mięso jest bardzo, a to bardzo soczyste, panierka mega chrupiąca! Polecamy

DSC_1166
  • 35min

Składniki

2 filety z kurczaka (po 200 g)
50 g mąki
1 jajko
10 ml mleka
100 g bułki tartej
200 g remulady duńskiej
50 ml oleju rzepakowego
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Filety z kurczaka w podwójnej panierce

  • Filety z kurczaka w podwójnej panierce 1.
    Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą, pieprzem i lekko rozbijamy.

    Przygotowane mięso obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku (z dodatkiem, mleka /10 ml/ soli i pieprzu). Kolejno w bułce tartej, sosie i zaś w bułce.

    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

kotlety

Dodane przez: blondynkagotuje90

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej...

Te kotleciki wyszły miękkie i soczyste.

Filety z kurczaka w porach

Dodane przez: Gregorhspeed

Filety z kurczaka w porach

Bardzo smaczne połączenie kurczaka,...

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Dodane przez: grzesiek

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Od czasu do czasu nachodzi mnie...

Kotlety

Dodane przez: JulkaTomeczek

Filety w panierce kokosowej

Filety w kokosowej panierce to...

Dodane przez: aniulek123

FILETY Z KURCZAKA W KRAKERSACH

PROSTY, PYSZNY SPOSÓB NA KURCZAKA

image-1h0cm4w

Dodane przez: JulkaTomeczek

Filety w panierce

Pyszne mięsko na obiad, soczyste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE