Groszkowe spaghetti

4 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Nowa, zielona odmiana sosu do spaghetti smakuje wyśmienicie.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • SOS GROSZKOWY:

    2 cebule
    5 łyżek oleju
    300 ml bulionu
    200 g śmietany 30%
    400 g mrożonego groszku zielonego
    pieprz
    sól

    PONADTO:

    300 g makaronu spaghetti
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Spaghetti

Groszkowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju.
    Zalać bulionem, dodać śmietanę - zagotować.
    Dodać groszek, zagotować.
    Gotować 8 minut, doprawić.
    Połowę groszku odłożyć, z reszty zrobić puree.
    Do puree dodać pozostały groszek, wymieszać.
    Spaghetti ugotować w posolonej wodzie.
    Odcedzić, wymieszać z sosem.
    Podawać jako dodatek do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti Groszek zielony Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować