Grilowana kaszanka z kiszoną kapustą i cebulką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niebo w gębie - lepiej opisać nie można tego połączenia smaków.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg kaszanki
    0,5 kg kiszonej kapusty
    5 dużych cebul
    olej
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Kapusta kiszona Grill

Grilowana kaszanka z kiszoną kapustą i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Folię aluminiową pociąć na kwadraty.
  • 2. Na kokilce uformować miseczkę,delikatnie zaginając dookoła brzegi. Końce folii zostawić.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Zeszklić na oleju. Posolić.
  • 4. Do przygotowanej miseczki dajemy trochę kapusty kiszonej, na to grubszy plaster kaszanki, na wierzch dać po łyżce cebulki.
  • 5. Rogi folii składamy do siebie i delikatnie zgniatamy, by zrobiła się sakiewka.
  • 6. Tak przygotowaną kaszankę ugrillować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczone ziemniaki z kaszanką i kiszoną kapustą

To może cię zainteresować