Pieczone ziemniaki z kaszanką i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w mundurkach ,przestudzić.
Na patelni podsmażyć na smalcu pokrojoną w kostkę cebulę dodać kaszankę smażyć chwilę ,przyprawić ,następnie dodać pokrojoną ugotowaną kapustę kiszoną .Wszystko razem dusić ok.5 minut.
2.Ziemniaki przekroić wzdłuż na połowę ,delikatnie wydrążyć środek ziemniaka zostawiając 0,5 cm od skórki
3.Miąższ ziemniaków ugnieść widelcem i dodać do przygotowanej kaszanki i wymieszać.
4.Przygotowanym nadzieniem faszerować ziemniaki.Zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem .
Piec na mocno rozgrzanym grillu lub w piekarniku 190 stopni 20 minut.
Komentarze