Pieczone ziemniaki z kaszanką i kiszoną kapustą

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To idealna propozycja na grilla dla fanów kaszanki.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    300 gram kaszanki
    150 gram ugotowanej kiszonej kapusty
    1 średnia cebula
    1,5 łyżki majeranku
    sól i pieprz
    trochę smalcu do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Pieczone ziemniaki z kaszanką i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach ,przestudzić.
    Na patelni podsmażyć na smalcu pokrojoną w kostkę cebulę dodać kaszankę smażyć chwilę ,przyprawić ,następnie dodać pokrojoną ugotowaną kapustę kiszoną .Wszystko razem dusić ok.5 minut.
  • 2. Ziemniaki przekroić wzdłuż na połowę ,delikatnie wydrążyć środek ziemniaka zostawiając 0,5 cm od skórki
  • 3. Miąższ ziemniaków ugnieść widelcem i dodać do przygotowanej kaszanki i wymieszać.
  • 4. Przygotowanym nadzieniem faszerować ziemniaki.Zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem .
    Piec na mocno rozgrzanym grillu lub w piekarniku 190 stopni 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować