Zbliża się sezon grillowania tak więc chciałam zaproponować pyszną grillowaną kaszankę z dodatkiem boczku wędzonego oraz kapusty kiszonej.
Taka kaszanka posmakuje każdemu kto jej spróbuje, tak jak zasmakowała moim gościom.
Kaszanka grillowana w boczku i kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna.
Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty, na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę, folię zwinąć.
Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut, co jakiś czas obracając kaszankę.
Komentarze