Kaszanka grillowana w boczku i kapuście

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zbliża się sezon grillowania tak więc chciałam zaproponować pyszną grillowaną kaszankę z dodatkiem boczku wędzonego oraz kapusty kiszonej.
Taka kaszanka posmakuje każdemu kto jej spróbuje, tak jak zasmakowała moim gościom.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kaszanka 5 szt,
    boczek wędzony 5 plastrów,
    kapusta kiszona 600 g,
    cebula 1 szt,
    czosnek 3 ząbki,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    pieprz do smaku,
    liść laurowy 2 szt,
    ziele angielskie 3 - 4 ziarenka,
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Kapusta kiszona Przekąski

Kaszanka grillowana w boczku i kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszanka grillowana z boczkiem i kapusta 1. Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna.
    Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
    Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty, na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę, folię zwinąć.
    Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut, co jakiś czas obracając kaszankę.

    Podawać do grillowanego chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować