Grillowany pstrąg w folii

0 (0 ocen)

Pyszna rybka pachnąca masłem czosnkowo-pietruszkowym.

Składniki:

  • Dla dwóch osób:
    2 sztuki wypatroszonego pstrąga
    2 łyżki masła
    pół pęczka pietruszki
    2-3 ząbki czosnku
    kilka gałązek świeżych ziół, typu : nać pietruszki, tymianek, rozmaryn
    2 plastry cytryny
    przyprawa do ryb (ja zastąpiłam ją przyprawą śródziemnomorską)
    pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany pstrąg w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maśło do pstrąga 1. Ryby oskrobać z drobnej łuski i opłukać. Masło rozetrzeć z siekaną natką pietruszki i pokrojonym w plasterki czosnkiem.
  • Grillowany pstrąg w folii 2. Oczyszczone ryby napełnić masłem, dodać kilka gałązek ziół i plaster cytryny rozcięty na pół. Rybę natrzeć solą lub przyprawą.
  • Grillowany pstrąg w folli 3. Błyszczącą stronę folii nasmarować olejem i owinąć szczelnie ryby (każdą osobno)
  • Grillowany prtąg w folli 4. Owinięte ryby grillować ok 10min z jednej i 10min z drugiej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować