Grillowany łosoś na buraczkowej łące

0 (0 ocen)

Danie obiadowe rybno-warzywne wymyslone specjalnie dla Was przeze mnie.

Składniki:

  • łosoś - filet - gruby plaster
    sól i pieprz do smaku
    sok z połowy cytryny
    1 łyzka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    olej - 2 łyżki

    4 sztuki podłużnych dużych buraczków
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka oliwy z oliwek
    mała cebulka
    1 łyżka soku z cytryny
    pieprz i sol do smaku
    1/4 pęczka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany łosoś na buraczkowej łące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy w łupinach, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
    Cebulkę drobniutko siekamy. Ocet balsamiczny mieszamy z oliwą, pieprzem, solą, sokiem z cytryny. Buraczki mieszamy z cebulą i polewamy przygotowanym sosem i ponownie dokładnie mieszamy. Odstawiamy do "przegryzienia się" smaków.
  • 2. Filet z łososia nacieramy solą, pieprzem, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Odkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie polewamy sokiem z cytryny i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem łyżki oleju lub na grillu.
  • 3. Podajemy gotowy filet położony na buraczkowej łące i posypany posiekaną natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

To może cię zainteresować