Grillowane medaliony z sarny z sosem z grzybów leśnych

5 (3 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wykwintna propozycja obiadu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu z sarny
    łyżka ziaren kolendry
    2 łyżki ziaren kolorowego pieprzu
    łyżka oleju rzepakowego

    1 kg leśnych grzybów
    łyżka masła
    cebula
    liść laurowy
    roztarte ziele angielskie
    sól morska
    pieprz kolorowy
    200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    lubczyk
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Grillowane medaliony z sarny z sosem z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w kawałki. Nacieram olejem i przyprawami. Odstawiam na 30 minut.
  • 2. Grzyby podsmażam na maśle. Dodaję pokrojoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Duszę, aż grzyby odparują. Wstępnie przyprawiam solą. Dodaję śmietanę. Duszę, aż śmietana się zredukuje. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Posypuję lubczykiem.
  • 3. Mięso smażę na suchej patelni grillowej. Palcem sprawdzam stopień wysmażenia mięsa.
  • 4. Mięso podaję z sosem grzybowym, ziemniakami, kolbami kukurydzy i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować