Gdy grzybobranie w pełni, warto z tych wspaniałych darów lasu zrobić takie placki. Smaczne , aromatyczne, z chrupiącymi brzegami i szybkie w przygotowaniu:)
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 kg. obgotowanych grzybów leśnych
1 cebula
1 bułka kajzerka
4 łyżki bułki tartej
2 jajka
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
olej do smażenia
Placki z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę zalewam wodą , pozostawiam na 10 minut, odsączam. Grzyby mielę na sitku o małych oczkach, dodaję do bułki, dodaję jajka,jogurt,bułkę tartą, natkę pietruszki, pokrojoną w kosteczkę cebulę, mieszam. Z masy na oleju smażę placuszki , z obu stron na rumiano, podaję chrupiące prosto z patelni.
Komentarze