Placki z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy grzybobranie w pełni, warto z tych wspaniałych darów lasu zrobić takie placki. Smaczne , aromatyczne, z chrupiącymi brzegami i szybkie w przygotowaniu:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. obgotowanych grzybów leśnych
    1 cebula
    1 bułka kajzerka
    4 łyżki bułki tartej
    2 jajka
    2 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z grzybów leśnych 1. Bułkę zalewam wodą , pozostawiam na 10 minut, odsączam. Grzyby mielę na sitku o małych oczkach, dodaję do bułki, dodaję jajka,jogurt,bułkę tartą, natkę pietruszki, pokrojoną w kosteczkę cebulę, mieszam. Z masy na oleju smażę placuszki , z obu stron na rumiano, podaję chrupiące prosto z patelni.

Porady

Placki podaję z pieczywem , bądź ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować