podwójna pierś z kurczaka ok. 350 g (na dwie osoby)
marynata :
3 łyżki oliwy lub oleju + 2 łyżki wody
1 łyżeczka papryki słodkiej + 1 większy przeciśnięty ząbek czosnku
1 łyżka sosu sojowo - grzybowego + szczypta pieprzu
4 małe lub 2 większe marchewki
Grillowana pierś z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować marynatę, włożyć do niej mięso podzielone na porcje, marynować przez 24 godziny, można nawet dłużej.
Obrane marchewki podgotować na półtwardo w wodzie ze szczyptą soli i cukru.
Rozgrzać patelnię grillową, ułożyć na niej zamarynowane mięso i podgotowane marchewki (nie dodawać tłuszczu), grillować do momentu aż mięso się zetnie i ładnie zrumieni.
Podać dowolnie, u mnie z ryżem i zestawem surówek.
Komentarze