GRILLOWANA KARKÓWKA Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy przychodzi sezon na grilla takiej karkówki nie może zabraknąć na naszym stole. Cała rodzina ja uwielbia.

  • 30 min

Składniki:

  • • 60 dag karkówki
    • Po 8 łyżek sosu sojowego i oleju
    • 4 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
    • 1 cytryna
    • 1 ząbek czosnku
    • Po łyżeczce listków majeranku i tymianku
    • sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie, oliwa

    PONADTO:
    • 1 cukinia
    • 2 cebule
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 20 dag pieczarek
    • 1 bakłażan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić. Zalać marynatą z sosu sojowego, oleju, musztardy, roztartego czosnku, ziół, pieprzu i soli. Odstawić na 3 godziny. W czasie marynowania kotlety 2-3 razy obrócić.
  • 2. Wszystkie warzywa umyć. Paprykę pozbawić nasion. Cebule obrać. Cukinię i papryki pokroić w paseczki. Bakłażana w plasterki a cebule w piórka. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki.
  • 3. Kostkę bulionu rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku, ostudzić dodać oliwę, sok z cytryny i sporo pieprzu.
  • 4. Kotlety wyjąć z marynaty, piec na tacce aluminiowej po 15 minut z każdej strony. Na oddzielnej tacce ułożyć warzywa i pieczarki, skropić olejem i posypać ziołami prowansalskimi i piec po 5 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować