Grillowana karkówka z colą

4.47 (168 ocen)

  • 40 min

Soczysta karkówka z słodką nutą. Polecam :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki wieprzowej
    MARYNATA:
    1/3 szkl oleju rzepakowego
    1/3 szkl coli
    2 obrane i posiekane ząbki czosnku
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki keczupu
    1 łyżeczka wędzonej papryki (może być ostra papryka)
    Sól morska, pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Sosy

Grillowana karkówka z colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podane składniki na marynatę włożyć do wysokiego naczynia i dokładnie zmiksować blenderem. Karkówkę zalać marynatą i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 2. Tak przygotowane mięso upiec na mocno rozgrzanym grillu ok. 10 minut z każdej strony. Do miękkości mięsa. W trakcie grillowania można dodatkowo polewać mięso pozostałą marynatą. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Marynata Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
 Grillowany stek z karkówki.

4.98 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Grillowana karkówka

quchniakaroli Obiad dla prawdziwego mięsożercy 2 godz.

To może cię zainteresować