Grillowana karkówka

4.98 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Obiad dla prawdziwego mięsożercy

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:

    400 g karkówki
    2 łyżki oliwy
    pół łyżeczki słodkiej papryki
    pół łyżeczki suszonej cebuli
    pół łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka sosu sojowego
    1 łyżeczka miodu
    sól do smaku
    odrobina soku z limonki (można pominąć)
Wystaw ocenę:

4.98 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Grillowana karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Karkówkę dzielimy na 2 steki i lekko tłuczemy na grubość 1,5cm. Mięso dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem smażymy na rozgrzanej patelni grillowej przez ok 3 minuty z każdej strony.

Porady

Nie należy smażyć mięsa zbyt długo aby go nie wysuszyć. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam podać mięso z kawałkiem masła smakowego np czosnkowego dla jeszcze lepszego smaku i aromatu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Steki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować