Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili

4.97 (74 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana karkówka jest pełna smaku oraz apetycznie wygląda.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki w plastrach

    glazura:
    2 łyżki dżemu z chili
    łyżka oleju
    łyżka octu z białego wina
    sól morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.97 (74 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Składniki glazury mieszamy. Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy nią plastry mięsa. Mięso odstawiamy na 10-15 minut, aby przeszło smakiem marynaty.

    Mięso układamy na rozgrzaną płytę grillową i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone na grillu mięso smarujemy pozostałą marynatą.

    Tak przygotowane mięso proponuję podać z purée ziemniaczanym i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować