Grillowana kanapka z kanią

0 (0 ocen)

  • 15 min

Panierowane kanie mogłabym jeść na okrągło. Smakują mi bardziej niż tradycyjny schabowy.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kromki chleba
    1 duża kania
    2 plasterki sera
    2 plasterki pomidora
    ketchup

    sól, pieprz
    1 małe jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    bułka tarta
    0,5 szklanki mleka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Przekąski

Grillowana kanapka z kanią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanię- bez korzonka moczymy ok 15 minut w mleku. Solimy.
    Tak przygotowaną kanię panierujemy najpierw w mące, jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony.
  • 2. Kanapki opiekamy w grillu elektrycznym. Na ciepłe kładziemy po plasterku sera i zostawiamy na otwartym, ciepłym jeszcze grillu. Przekładamy plasterkami pomidora, kanią i polewamy ketchupem. Podajemy jeszcze ciepłą.
    Smacznego!

Porady

Do kanapki można również włożyć liść zielonej sałaty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować