Wanda Augustyniak

Wanda Augustyniak

Liczba punktów za aktywność
8
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Lukrowany dziad
Użytkownik Wanda Augustyniak w dniu 15.01.2018 19:57 opublikował przepis :

Lukrowany dziad

Wielkanocne baby i mazurki znają wszyscy. Tradycyjnym wypiekiem świątecznym jest też dziad, czyli obertuch. Piecze się go z ciasta drożdżowego, przekładanego bakaliami i owocami. Jest to ciasto z kuchni staropolskiej. Pieczone przez moja babcię w latach 60-tych XX w. Obecnie ja piekę je tradycyjnie na Wielkanoc.

Lukrowany dziad
Użytkownik Wanda Augustyniak w dniu 15.01.2018 19:57 opublikował przepis :

Lukrowany dziad

Wielkanocne baby i mazurki znają wszyscy. Tradycyjnym wypiekiem świątecznym jest też dziad, czyli obertuch. Piecze się go z ciasta drożdżowego, przekładanego bakaliami i owocami. Jest to ciasto z kuchni staropolskiej. Pieczone przez moja babcię w latach 60-tych XX w. Obecnie ja piekę je tradycyjnie na Wielkanoc.

Ciasto korzenne z olejem rzepakowym
Użytkownik Wanda Augustyniak w dniu 19.03.2017 17:41 opublikował przepis :

Ciasto korzenne z olejem rzepakowym

Ciasto pieczone od 20 lat. Dodatek oleju rzepakowego sprawia, że jest ono wilgotne, smaczne, długo zachowuje swoją świeżość i można je zamrażać.