Karkówka w kiszonej kapuście

4 (276 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Jeszcze nigdy tak dobrej karkówki nie jadłam. Niebo w gębie.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag kiszonej kapusty
    4 plastry karkówki
    1 cebula
    1 marchew
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4 (276 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki rozbić, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić.
  • 3. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Do kapusty dodać marchew i cebulę, cukier oraz 3 łyżki oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • 5. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę kapusty, na to wyłożyć zrumienioną karkówkę i przykryć pozostałą kapustą.
  • 6. Polać tłuszczem ze smażenia mięsa.
  • 7. Piec w 160 stopniach ok 60 min, aż mieso będzie miękkie.

Porady

Po 40 min naczynie można nakryć folią aluminiową, żeby kapusta się nie przypaliła od wierzchu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować