Golonka z warzywami chińskimi

3.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przygotowane, jest idealne na każdą okazję. Odkąd zrobiłam tak przygotowaną golonkę, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest idealna. Próbowałam wielu przepisów na mięso z golonki wieprzowej i żaden z nich nie sprostał moim oczekiwaniom, jak ten przepis. Spróbuj i przekonaj się sam.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 golonka wieprzowa
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 cm korzenia Imbiru
    • 1 opakowanie warzyw chińskich
    • 1 łyżeczka octu ryżowego
    • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
    • 1 łyżka miodu
    • Szczypta chili
    • Sól
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Golonka

Golonka z warzywami chińskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso z golonki, myję, usuwam kość i kroję na mniejsze kawałki. Doprawiam solą, układam w woreczku do pieczenia i pieczę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180 °C.
  • warzywa 2. Czosnek oraz imbir obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju w brytfannie.
    Do Warzyw dodaję mieszankę warzyw chińskich, podlewam jedną szklanką wody i gotuję.
  • 3. Pod koniec gotowania wlewam sosy sojowe, ocet, miód, doprawiam solą oraz chili. Chwilkę gotuję i łączę warzywa z upieczoną golonką.
    Gotowe.
    Smacznego.
  • danie 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować