Golonka gotowana z warzywami

4.38 (213 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób

To prosta metoda na smaczną golonkę, która jest miękka i delikatna w smaku.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 golonki (w sumie około 1,3 kg;może być jedna duża)
    2 cebule
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2-3 ząbki czosnku
    5 liści laurowych
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu
    1 łyżka majeranku
    około 1,5 łyżki soli (lub według gustu)
Wystaw ocenę:

4.38 (213 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka gotowana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte golonki należy zalać wodą i zagotować.
    Następnie wodę z "szumem/pianą" zlać, nalać świeżej oraz dodać wszystkie przyprawy.
    Całość gotować na niewielkim ogniu przez 1 godzinę.
    Po tym czasie dołożyć obrane, pokrojone na dowolne kawałki warzywa.
    (Cebulę można pokroić w piórka, a marchewkę z pietruszką przeciąć na pół.)
    Golonkę z warzywami gotować przez kolejne 1,5-2 godziny - do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować