Golonka z kością , z ziemniakami

4.49 (191 ocen)

  • 2 godz.

Pychota!!Typowa potrawa dla prawdziwego smakosza

  • 2 godz.

Składniki:

  • ! kg golonki z kością ; sól pieprz, pieprz, czosnek, majeranek.
    1/2 kg ziemniaków. koperek
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka z kością , z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonke umyc, osuszc, natrzec solą , pieprzem i drobno pokrojonym czosnkiem ( 3 ząbki), odstawic do lodówki na 3 godz.
    Po odpowiednim czasie przelożyć do naczynia zaroodpornego, obsypac majerankiem, dodac olej i piec w piekarniku w temp 200stopni półtorej godziny.
    ziemniaki igotowac , pokroić na kawałki obsmażyć na złoto na patelni, obsypac majerankiem, koperkiem

Porady

Podawać mięso pokrojone w plastry z przygotowanymi ziemniaczkami. Surówka według wlasnego pomysłu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować