Golonka z indyka w piwie

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na zakrapianą imprezę w sam raz.

  • 3 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • golonka z indyka 4 szt.
    Piwo 2 szklanki
    Czosnek 3 ząbki
    Sól i pieprz do smaku
    Słodka papryka wędzona do smaku
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Golonka Piwa Przekąski

Golonka z indyka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Golonki natrzeć solą, pieprzem i papryką wędzoną, zmiażdżonym czosnkiem i polać olejem, po czym odłożyć na dwie godziny w chłodne miejsce. Piwo podgrzać, zalać golonki i dusić pod przykryciem przez około 1 ½ godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. By mięso było cały czas zanurzone podlewać piwem. Przed podanie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zrumienić przez około 15 minut by skórka była chrupiąca. Podawać z tartym chrzanem i pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Piwo

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować