Golonka z indyka w piwie

  • wyświetlono: 288 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Na zakrapianą imprezę w sam raz.

profilowe
  • 4 porcje
  • 220min
  • Łatwy

Składniki

golonka z indyka 4 szt.
Piwo 2 szklanki
Czosnek 3 ząbki
Sól i pieprz do smaku
Słodka papryka wędzona do smaku
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Golonka z indyka w piwie

  • 1. Wykonanie:
    Golonki natrzeć solą, pieprzem i papryką wędzoną, zmiażdżonym czosnkiem i polać olejem, po czym odłożyć na dwie godziny w chłodne miejsce. Piwo podgrzać, zalać golonki i dusić pod przykryciem przez około 1 ½ godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. By mięso było cały czas zanurzone podlewać piwem. Przed podanie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zrumienić przez około 15 minut by skórka była chrupiąca. Podawać z tartym chrzanem i pieczywem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

golonkapiwo

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie z grzybami w pomidorach

Dodane przez: Gregorhspeed

Śledzie z grzybami w pomidorach

Śledzie w każdej wersji są dla...

.

Dodane przez: Anitka0804

Kąski z kurczaka w cieście

Smaczne maleńkie kawałki kurczaka...

śledzie w śmietanie

Dodane przez: Mysiunia

Śledzie w śmietanie z ogórkiem, jabłkiem...

Najlepsze śledzie w śmietanie jakie...

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

Szynka z chrzanem w galarecie

Dodane przez: rzelkazag

Szynka z chrzanem w galarecie

Nie wiele z nią roboty, zwłaszcza...

chleb w jajku

Dodane przez: Aga72

Chleb w jajku z mlekiem

Zdradzę wam przepis na śniadanie,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE