Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż i kaszę ugotować około 15min.
Wyjąć i dać do miski.
Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami.
Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment.
Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki.
Nałożyć farsz i zawijać gołąbki.
Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki.
Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu.
Dusić do miękkości kapusty.
Można podać z sosem pomidorowym.
Komentarze