Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Młoda kapustka i do tego farsz z pieczarek,pyszne połączenie no i dietetyczne:)

  • 60 min

Składniki:

  • Kapusta młoda 2 główki
    • Pieczarki 1,30kg
    • Cebula 5-6 szt.
    • Kasza jęczmienna 4 torebki po 10 dkg
    • Ryż 4 torebki po 10 dkg
    • Masło 1 kostka
    • Wegeta,pieprz,sól,magii
    • Liście laurowe 4 szt.
    • Ziele angielskie 8 ziarenek
    • Bulion do zalania gołąbków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1gpecrg 1. Ryż i kaszę ugotować około 15min.
    Wyjąć i dać do miski.
    Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami.
    Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
    W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment.
    Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki.
    Nałożyć farsz i zawijać gołąbki.
    Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki.
    Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu.
    Dusić do miękkości kapusty.
    Można podać z sosem pomidorowym.
  • image-05cddbq 2. Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować