Gołąbki z kaczką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Pyszne gołąbki z młodej kapusty z farszem z mielonego mięsa z kaczki

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    1 młoda kapusta biała,
    3 filety z kaczki,
    150g ryżu,
    1/2 chałki,
    śmietanka 30% do namoczenia chałki, ( ok 200ml )
    2 cebule,
    3 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,

    5-6 pomidorów malinowych,
    1 natka świeżego koperku,
    3 ząbki czosnku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z kaczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmiel. ( 2 filety z kaczki zmieliłam ze skóra, 1 bez ) Ryż przesyp do miski. Wlej wrzątek i zostaw na 10-15 minut. Odcedź i przełóż do mięsa. Chałkę zalej śmietankę i zostaw na parę minut. Ręką odciśnij nadmiar i przełóż do mięsa. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż drobno pokrojony czosnek i cebulę. Przełóż do mięsa. Dokładnie połącz składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Liście kapusty oczyść i parz we wrzątku przez kilka minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Ułóż farsz i zwiń gołąbki.

    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Delikatnie podsmaż gołąbki z każdej strony.
  • 2. Pomidory obierz ze skórki. Potnij na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka. Dodaj ząbki czosnku i duś na wolnym ogniu minut. Dopraw do smaku.

    Sos pomidorowy wlej do brytfanki. Ułóż gołąbki i włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piecz przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Kapusta Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować