Gołąbki dla smakoszy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 27 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiecie jak jest w tygodniu. Człowiek czasami jest tak zabiegany, że nie wie, gdzie ma ręce włożyć. Przepis ten szczególnie polecam paniom domu, które wracając z pracy, "idą" do następnej. Obiad w kilka chwil, to wybawienie. Poniżej lista składników oraz szczegółowy opis na proste, szybkie i syte danie.

  • 1 godz. 27 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty białej
    2 łyżki ryżu
    300 g mielonej wołowiny
    1 cebula
    1 łyżka masła
    4 łyżki bułki tartej
    400 ml śmietany 18%
    100 ml mleka 3,2%
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gołąbki

Gołąbki dla smakoszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki dla smakoszy 1. Kapustę drobno szatkujemy.
    Ryż gotujemy na półmiękko.
    Pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy na maśle.
    Kapustę, mięso, ryż, cebulę dokładnie ze sobą łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z masy formujemy "gołąbki", obtaczamy w bułce tartej, umieszczamy w brytfance.
    Śmietanę łączymy z mlekiem i majerankiem, zalewamy gołąbki.
    Dusimy pod przykryciem przez 40-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować