Gołąbki bez zawijania

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szybsza wersja tradycyjnych gołąbków.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego,
    1 woreczek kaszy jęczmiennej (można zastąpić ryżem),
    1 mała główka kapusty włoskiej,
    1 średnia marchewka,
    4 jajka,
    oraz:
    3 łyżki mąki,
    4 łyżki oleju,
    1 szklanka bulionu,
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
    Kapustę poszatkować, posolić łyżeczką soli i zostawić na 10 min, dobrze odcisnąć.
    Marchewkę zetrzeć na tarce.
    Mięso, kaszę, kapustę, marchewkę i jajko dokładnie wymieszać, można doprawić do smaku według uznania i uformować .
    Gotowe obtoczyć w mące i obsmażyć. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać ciepłym bulionem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 40 min.
    Można podawać z ulubionym sosem np. grzybowym, pomidorowym. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować