Gofry z twarożkiem i gruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gofry z twarożkiem i gruszką smakują wyśmienicie. Dodatek tartej czekolady, podkręcił ich smak. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    6 łyżek maślanki
    1 jajko
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka oleju
    8 łyżek z lekkim czubkiem mąki
    szczypta proszku do pieczenia
    Na masę :
    2 duże słodkie gruszki
    4 łyżki wody - do gotowania gruszek
    150 gram naturalnego twarożku
    2 ząbki mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Gofry

Gofry z twarożkiem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy, odstawiamy. Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy przez kilka minut. Gdy gruszki będą miękkie, przelewamy na cedzak i odsączamy z płynu.
    Rozgrzewamy gofrownice, smarujemy olejem i pieczemy gofry. Gruszki przekładamy do miski i dodajemy twarożek, mieszamy.
    Na upieczone gofry wykładamy przygotowany twarożek i posypujemy tartą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować