Gofry z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Nie posiadam gofrownicy, ale do wypieku gofrów służy mi silikonowa forma. Dzięki niej choć w części mogę cieszyć się smakiem mojego ulubionego deseru.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Gofry:
    2 szkl. mąki,
    100ml wody,
    100ml mleka,
    100ml oleju,
    1 jajko,
    2 łyżki cukru,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    200ml gorącej wody.

    Krem:
    1 op. śnieżki,
    4 łyżki dowolnego kremu czekoladowego

    Oraz:
    kiwi,
    posypka do deserów.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na najniższych obrotach miksera mieszamy mąkę, wodę, mleko, olej, jajko, cukier i proszek do pieczenia. Po połączeniu wszystkich składników, stale miksując, wlewamy gorącą wodę.
  • gofry z piekarnika 2. Do silikonowej formy wlewamy masę (po brzegi). Gofry pieczemy 35 min w temperaturze 220 stopni (do uzyskania brązowego koloru ciasta).
  • gofry z piekarnika 3. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Ostrożnie łączymy z kremem czekoladowym. Kiwi kroimy na kawałki. Masą, kiwi i posypką ozdabiamy przestudzone gofry.

Porady

Gofry możemy ozdobić dowolnymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować