Gofry z piekarnika

4.49 (165 ocen)

Do przygotowania gofrów potrzebna jest silikonowa forma do gofrów

Składniki:

  • - 120 ml oleju
    - 260 g mąki pszennej
    - ok. 100 ml wody
    - 70 ml mleka
    - 2 jajka
    - 3 łyżki cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gofry 1. Wszystkie składniki umieścić w misce. Wymieszać mikserem lu trzepaczką. Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki. Przełożyć do foremki. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
    Powinny lekko się zrumienić.
    Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną, dżemem lub syropem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować