Gofry kokosowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne gofry kokosowe które możemy zjeść na śniadanie lub kolację albo podwieczorek. Możemy też zabrać je do pracy na drugie śniadanie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    2 jajka
    1,5 szklanki maki pszennej
    1 duża łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki cukru,
    1 łyżeczka cukru waniliowego,
    4 łyżki oleju,
    5-6 łyżek wiórków kokosowych,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Jajko

Gofry kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry kokosowe 1. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy, olej. Miksujemy. Dodajemy sypkie produkty : mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe i ponownie miksujemy ciasto. Ciasto jest bardzo gęste. Pieczemy w rozgrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy z obu stron na rumiany kolor. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować