Dyniowe gofry z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane z dodatkiem puree dyniowego i mąki kukurydzianej, ksylitolu. Polecam na śniadanie, słodki obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    2 jajka
    4 łyżki puree dyniowego
    2 łyżki ksylitolu
    2 łyżki oleju
    1 szkl mąki pszennej
    1 szkl mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    mus malinowy
    olej do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Mus Musy Placki Jajko

Dyniowe gofry z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy puree dyniowe, jajka, ksylitol i wlewamy olej, mleko i miksujemy do połączenia się składników.
    Rozgrzaną gofrownice smarujemy olejem i łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na gofrownice i pieczemy. Upieczone przekładamy na metalową kratkę. Podajemy z musem malinowym lub innym ulubionym dodatkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować