• 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Lekkie i chrupiące. Przepis powstał z kilku różnych przepisów. Mogą służyć jako deser, podwieczorek, drugie śniadanie...Podawane z bitą śmietaną, owocami, dżemem, syropem klonowym...Zapraszam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Na gofry:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/3 szklanki oleju lub 1/4 kostki roztopionego masła

    Bita śmietana:
    1 szklanka dobrej śmietanki 30%
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gofry 1. Białka oddzielić od żółtek. Mąkę, żółtka, proszek, olej/masło, mleko, wodę mineralną-wszystko razem zmiksować. Z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać z masą na gofry.Piec według zaleceń gofrownicy.
  • bita śmietana do gofrów 2. Śmietankę ubić z cukrem.

Porady

W razie potrzeby gofrownicę posmarować tłuszczem. Dla uzyskania większej ilości bitej śmietany iIlość składników można podwoić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować