Galaretka owocowa bez żelatyny

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Czasami, przynajmniej u nas, zdarza się, że owoce kupujemy wzrokiem, później leżą. Chociaż mamy fajny pojemnik do przechowywania owoców i warzyw (do trzech miesięcy), to czasami warto zrobić coś innego. Galaretka z owoców to był strzał w dziesiątkę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g winogrona białego
    4 mandarynki
    700 ml wody
    3 łyżeczki agaru
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretka owocowa bez żelatyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka owocowa bez żelatyny 1. Owoce oczyszczamy, myjemy, obieramy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad owoce), zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans. Przecieramy przez drobne sito.
    Ponownie przekładamy na palik, zagotowujemy dodajemy agar. (1 łyżeczka na 250 ml płynu).
    Mieszamy, rozlewamy do naczyń. Studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agar Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować